Джаръд Боуен избухна с хеттрик, за да може Уест Хям да спре лошата си серия и да срази Брентфорд с 4:2 в последен мач от 26-ия кръг на Висшата лига. 

Чуковете бяха без успех в 6 поредни срещи в първенството, но сега се върнаха към победите и събират 39 точки, които ги изкачват на 8-о място. Пчеличките остават с 25, на 5 от опасната зона. 

Боуен откри още в 5-ата минута след асистенция на Емерсон и удар в от близката греда, а в 7-ата вкара и след центриране на Владимир Цоуфал. Нийл Мопе обаче върна едно попадение в 13-ата, след като бе изведен от Люис-Потър и върна интригата. 

Последваха равностойни минути, за да стигнем до второто полувреме, когато Боуен оформи първия си хеттрик в мъжкия футбол в 63-ата минута, като този път Мохамед Кудус му поднесе топката на чиста позиция. 

В 69-ата минута Емерсон Палмиери вкара със страхотен удар и направи 4:1, но пък Йоан Уиса върна още един гол за Брентфорд в 82-ата минута. За Уест Хям по това време на терена не бе завърналия се след контузия Лукас Пакета и в добавеното време Ареола спаси опасен удар на Тони, който ако бе вкарал щеше съвсем да изнерви Чуковете.