Английският Брайтън загуби ключова фигура най-вероятно до края на сезона, след като стана ясно, че Каору Митома е със сериозна контузия. 

Японецът пропусна мача срещу Евертън през миналия уикенд и сега става ясно, че е с травма в гърба, която ще го извади от терените за 2-3 месеца. 

„Лоша, лоша ситуация. Мисля, че загубихме Митома до края на сезона. Става дума за контузия в гърба, което е сериозен проблем. Той ще отсъства 2-3 месеца, а точно толкова остава до края на сезона“ заяви мениджърът Роберто де Дзерби преди мача срещу Уулвърхемптън за ФА Къп в сряда вечерта. 

Митома се превърна в ключова фигура за Чайките през миналия сезон, когато бе неудържим по лявото крило. Неговото влияние от старта на 2022-23 досега е наистиан сериозно, след като с него в състава победите са 48%  срещу 36% без него, а отбелязаните голове – по 2,0 когато играе и по 1,7 когато го няма. 

Брайтън е 7-и в първенството и прави още един силен сезон, като се има предвид, че тимът продължава и участието си в Лига Европа, където е на 1/8финал при първото си участие в евротурнирите.