Вратарят  на Нюкасъл Мартин Дубравка прати отбора на 1/4финалите за ФА Къп, след  като спаси 2 дузпи и Свраките елиминираха Блекбърн след наказателни удари. 

След 120 минути двубоят на „Иууд Парк“ завърши 1:1, но при изстрелите от бялата точка гостите се справиха по-добре. 

Словашкият страж отрази ударите на Сами Смодич и Дом Хайм, за да прати тима си в следващия етап в мач, в който гостите бяха притиснати сериозно. 

Блекбърн имаше предимство в по-голямата част от сблъсъка, но Антъни Гордън даде аванс на Нюкасъл в 71-ата минута след нисък удар и асистенция на Мигел Алмирон. Смодич обаче изравни след добавка в 79-ата и така се стигна до лотарията на дузпите. 

При тях интригата се запази до последно и след като ударът на Харви Барнс бе спасен от вратаря на Блекбърн, резултатът бе 3:3 преди последното изпълнение. Дубравка обаче се превърна в герой, след като отби в гредата опита на Хайм. 

„Двете спасени дузпи наистина бяха ключови, но и преди това той се справи отлично с няколко намеси. Мартин заслужава поздравления, защото през последните дни не се чувстваше добре, но се справи много добре. Ние обаче трябваше да го улесним и да спечелим още в продълженията“ заяви босът на победителите Еди Хау.