Ливърпул стигна 1/4финалите за ФА Къп след 3:0 над Саутхемптън, а двама 18-годишни младоци вкараха головете за Червените, които бяха в доста експериментален състав, но въпреки това постигнаха нова знаменита победа. 

Домакините оцеляха в първите 40 минути и след това се оказаха по-ефективни, за да спечелят с попадение на Люис Кумас и два гола след почивката на резервата Джейдън Данс. Така те стигнаха до сблъсък с Ман Юнайтед на „Олд Трафорд” в 1/4финалите в средата на март. 

Светците могат да съжаляват за пропуските си преди паузата, когато спокойно можеха да вкарат 2-3 гола, но в крайна сметка се оказаха на губещата страна. 

И в двата състава имаше много промени, като за Ливърпул Салах, Нунес и Собослай не бяха в групата. Люис Кумас, който е син на бившия халф Джейсън Кумас, направи дебют за първия тим, а общо промените от финала за купата на лигата бяха 6. За Светците, които гонят промоция за елита, промените бяха цели 8. 

Началото едва не бе шокиращо, защото гостите вкараха след само трийсетина секунди. Арибо изведе Мара, който завърши с удар в близкия ъгъл, но за радост на феновете на Червените флагът се оказа вдигнат, а и засадата бе очевидна. 

Южняците обаче продължиха да доминират и в 5-ата минута Сулемана удари гредата след пас на Арибо. Последва страхотно спасяване на Келъхър срещу Макконъл, а в 11-ата минута стражът на домакините се прави с нов опит на Мара. Това бяха няколко пропуснати много добри положения за гостите. 

Едва към средата на полувремето Ливърпул се поокопити, но Светците оставаха опасни. Гакпо не успя да накаже грешка на на Макконъл, но в 38-ата минута отново Келъхър спря Сулемана. В 42-ата минута бе първият точен удар за домакините, но Лъмли се справи с опита на Харви Елиът. 

В крайна сметка след всичките пропуски на гостите, Ливърпул откри. В 44-ата минута Люис Кумас в дебюта си за първия отбор откри. Той подаде на Кларк, след което получи обратно и с удар от границата на наказателното поле и рикошет, реализира за 1:0. 

Скоро след паузата Келъхър спаси още един изстрел, този път на Сулемана и това бе нова пропусната възможност за гостите. Гакпо стреля неточно за домакините, след което започнаха и смените в двата отбора. 

Мачът остана двуостър, но отново мърсисайдци бяха по-прецизни в решаващите моменти, макар че в 69-ата минута Чарлз пропусна нова добра възможност за Светците. Така се стигна до 73-ата, когато Джейдън Данс излезе на сцената и вкара след подаване на Харви Елиът. 

За да станат нещата още по-хубави за него, в 88-ата минута той вкара отново. Този път удар на Конър Брадли бе спасен от Лъмли, но младокът нямаше как да сбърка при добавката, за крайното 3:0. 
    
Ливърпул – Саутхемптън    3:0

1:0    Кумас 44
2:0    Данс 73
3:0    Данс 88

Ливърпул: Келъхър, Гомес, Ван Дайк (46 Конате), Куанса, Цимикас, Брадли, Кларк, Макконъл (62 Мак Алистър), Елиът (78 Ниони), Кумас (63 Данс), Гакпо (90 Гордън)

Саутхемптън: Лъмли, Брий (58 Уокър-Питърс, 75 Харууд-Белис), Стивънс, Беднарек, Манинг, Чарлз, Ротуел (69 Смолбоун), Едози (69 Адамс), Мара, Сулемана (58 Армстронг), Арибо