Пеп Гуардиола обяви Фил Фодън за най-добрият играч във Висшата лига в момента, след невероятното му представяне вчера срещу Ман Юнайтед. 

Английският национал наистина изигра един от най-добрите мачове в кариерата си, като вкара 2 гола и бе навсякъде по терена, за да вдъхнови домакините за обрат. 

„В момента той е най-добрият в Лигата. За да си от световна класа трябва да печелиш мачове и той прави точно това. Когато бележиш и отборът ти побеждава, тогава просто стигаш до друго ниво“ заяви Гуардиола. 

„Той вече е легендарен играч предвид всичките си постижения на тази възраст – изиграните мачове, победите и вкараните голове. И освен това връзката му с феновете е невероятна. Той е №1 през сезона“ добави той. 

„Фил винаги е бил много силен в нападение, но сега вече е много по-зрял и разбира играта по-добре и в защита. Нали видяхте как на няколко пъти се върна назад, за да отнеме топката? Той просто има манталитет на победител и затова е толкова ключова фигура за нас, а и за националния отбор“ изтъкна още наставникът на Сити.