Арсенал записа нова гръмка победа, след като размаза с 6:0 като гост жалкия Шефилд Юнайтед и остана на 2 точки от Ливърпул и на 1 от Ман Сити в класирането. 

В последните няколко седмици Артилеристите сразиха с по 5:0 Кристъл Палас и Бърнли и с 6:0 Уест Хям и сега постигнаха нов разгром, за да подобрят още повече головата си разлика, което може да е от голямо значение в края на сезона. 

Хората на Микел Артета не срещнаха никаква съпротива и до 15-ата минута вкараха 3 гола, за да си решат мача. До почивката паднаха още 2 попадения и стадионът стана полупразен. След паузата гостите се смилиха над опонента и вкараха само веднъж. 

Гостите натиснаха още от началото и в 2-ата минута Сака стигна до аутлинията и подаде, но топката бе отбита обратно към него. Англичанинът стреля, но от близо намери страничната греда. Мартинели опита добавка, но на голлинията Робинсън успя да избие. 

Все пак голът не закъсня. В 5-ата минута Жоржиньо подаде на Райс, който също стигна до страничната линия и върна пред вратата, където абсолютно непокрит, Мартин Йодегор нямаше как да пропусне. 

Артилеристите продължиха да доминират и да атакуват. Удар на Сака бе блокиран, преди в 13-ата минута нападателят да пробие отново и да подаде пред вратата, където Богъл не се ориентира и си вкара автогол. 

Само 2 минути по-късно бе ред и на Мартинели да вкара и вечерта за Остриетата бързо се превърна в кошмар. Арсенал контраатакува, Мартинели размени пасове с Кивьор, след което стреля и след лек рикошет в защитник, топката спря в мрежата за трети път. 

Лекотата в играта на гостите и липсата на съпротива от жалкия тим на Шефилд Юнайтед накара феновете да започнат да си тръгват. В 25-ата минута Хаверц вкара за 4:0 с диагонален удар, след като Мартинели бе фаулиран, но съдията даде авантаж. 

Веднага след това Густаво Хамер пропусна да вкара за домакините, останал сам срещу вратаря, но лондончани така или иначе продължиха да се забавляват и да търсят попадения, но в следващите 10 минути гол нямаше, което си беше новина. 

В 39-ата минута обаче, Йодегор изведе Сака отдясно в наказателното поле, той веднага върна към Райс, който не пропусна да направи 5:0. До почивката нови голове не паднаха, но нямаше и нужда. 

Артета извади Сака по време на паузата, което бе съвсем логично, с идея да го запази за следващите мачове. В 58-ата минута дойде ред и на Бен Уайт да вкара с диагонален удар след асистенция на Хаверц. 

Малко след това Мартинели получи здрав удар в глезена и трябваше да напусне, подпомогнат от хора от екипа, като в Арсенал все пак се надяват, че няма да е пострадал сериозно. Малко след това след дълго отсъствие поради контузия в игра се завърна и Томас Партей. 

След това темпото поспадна, но Габриел Жезус имаше добро положение при контра и видя как ударът му към далечния ъгъл бе спасен от вратаря. В крайна сметка Арсенал събира 61 точки и ще гледа с интерес дербито между Ливърпул и Ман Сити, като равенство в този мач сякаш го устройва най-много. Остриетата са последни с 13 точки и заедно с Бърнли изглеждат обречени. 

Шефилд Юнайтед – Арсенал    0:6

0:1    Йодегор 5
0:2    Богъл 13 автогол
0:3    Мартинели 15
0:4    Хаверц 25
0:5    Райс 39
0:6    Уайт 58

Шефилд Юн: Гърбич, Богъл, Ахмедходжич (64 Арбластър), Робинсън, Тръсти, Макатий (46 Балдок), Норууд (17 Осборн), Винисиус, Дейвис (46 Осула), Хамер, Макбърни (46 Брукс)
Арсенал: Рая, Уайт (65 Седрик), Салиба, Габриел, Кивьор, Райс (74 Тросар), Йодегор, Жоржиньо (65 Партей), Сака (46 Виейра), Хаверц, Мартинели (64 Жезус)