Бившият английския съдия Дърмът Галахър също коментира спорната ситуация в края на мача между Ливърпул и Манчестър Сити вчера, която предизвика толкова полемика. 

Както е известно в самия край на двубоя Жереми Доку атакува топката с високо вдигнат крак и въпреки че игра с нея, след това бутоните му попаднаха в гърдите на Алексис Мак Алистър. 

Реферът Майкъл Оливър прецени, че дузпа няма, а след преразглеждане и от ВАР решението му бе потърдено, което ядоса разбира се лагера на Ливърпул и феновете на отбора, които смятат, че наказателният удар е 100%, както обяви  и Юрген Клоп. 

Галахър обясни положението, макар че се съгласи, че ако съдията бе посочил бялата точка никой не можеше да го обвини за нищо. 

„От моя гледна точка е лесно да се отсъди дузпа. Ако я дадеш, едва ли ще има много спорове. Доку играе с топката и в това няма съмнение, но въпросът е дали след като го прави това означава, че дузпа не може да има? Отговорът е отрицателен, както видяхме в Борнемут наскоро. ВАР отчита, че Доку играе с топката, което е така и просто решава да се съобрази с решението на терен“ обясни бившият арбитър. 

„Това обаче създава доста противоречия и затова смятам, че нямаше да има толкова полемика, ако дузпата бе отсъдена. Това наистина е много важно решение, но преценката му се базира на това, което видя“ добави той.