Феновете на английския футбол отново се насладиха на невероятен мач, в който Борнемут обърна Лутън от 0:3 на почивката до 4:3 след нея. 

Двубоят бе преигран заради колабирането на капитана на Шапкарите Том Локиър преди няколко седмици и предложи невероятни емоции, в който Черешките стигнаха до фантастична победа. 

Нищо не предвещаваше подобна развръзка, след като през първото полувреме гостите показаха отлична ефективност. Тахит Чонг откри в 9-ата минута след удар отблизо с глава, в 31-ата Огбене направи 2:0 при нова отлична атака, като засече пред вратата, а и Рос Баркли се разписа в добавеното време на първата част. 

Оказа се обаче, че нищо не е свършило. В 50-ата минута Доминик Соланке върна един гол, разписвайки се за 15-и път през сезона и справяйки се по отличен  начин със съперник, за да излезе на чиста позиция. 

Малко след това попадение на гостите бе отменено заради засада, след което в 62-ата минута Иля Забарни вкара с глава след корнер за 2:3, а в 65-ата Антоан Семеньо реализира с нисък и остър удар в близкия ъгъл, за да се стигне до 3:3. 

Този развой на събитията даде криле на домакините и в 84-ата минута Семеньо завърши обрата с втория си гол в мача, след като бе изведен отдясно и вкара с мощен удар. 

До края гостите бяха шокирани и не успяха да направят нищо. Така те останаха в опасната зона с 21 точки, след като ако бяха спечелили щяха да излязат от нея. Борнемут пък събира 35 и се изравни с Фулъм, като заема 13-а позиция.