Ковънтри стигна до полуфиналите на ФА Къп за първи път от 1987-а година, когато спечели турнира, след като елиминира елитния Уулвърхемптън с 3:2 като гост в невероятен двубой. 

Тимът от Чемпиъншип игра много силно и след няколко пропуска поведе в 53-ата минута след гол на Елис Симс, който дълго бе преразглеждан за игра с ръка, но в крайна сметка бе зачетен. 

Гостите пропуснаха още ситуации и бяха наказани в 83-ата минута, когато Аит-Нури се възползва от един рикошет и се разписа. Резервата Уго Буено преобърна нещата в полза на Вълците в 88-ата минута и изглеждаше, че домакините ще направят обрат. 

В продължението от 9 минути обаче, драмата стана пълна. В 97-ата Симс вкара с глава отблизо за 2:2, а в 100-ата Хаджи Райт отбеляза с великолепен фалцов удар в далечния ъгъл, за да хвърли в екстаз съотборниците си и феновете на отбора. 

Така Ковънтри си осигури пътуване до „Уембли” след един от най-великите мачове в клубната история. Както е известно миналата година тимът загуби финала на плейофите за влизане в елита, а през този сезон e 8-и в Чемпиъншип, на точка от зоната на елиминациите, така че също има шансове да се завърне във Висшата лига.