Фулъм преби здраво Тотнъм с 3:0 в 29-ия кръг на Висшата лига, за да нанесе удар по амбициите на Шпорите за място в Топ 4. 

Домакините имаха сериозно предимство и спечелиха напълно заслужено, изигравайки един от най-добрите си мачове през кампанията. Те вече имат 38 точки и остават 12-и, докато Тотнъм остана с 53, като утре Астън Вила (55) може да дръпне още. Ман Юнайтед е с 6 по-малко при равен брой срещи. 

На „Крейвън Котидж” домакините създадоха поредица от положения в първите 20 минути на двубоя, като още в началото удари на Родриго Мунис и Андреас Перейра бяха блокирани, а малко след това Ромеро трябваше да се намесва решително. 

Шпорите се поокопитиха, но в края на първото полувреме Муни откри след отлично подаване отляво на Робинсън и категоричен завършек по диагонала. Скоро след паузата домакините удвоиха аванса си, макар и с късмет. 

Тимъти Кастан бе изведен отдясно и центрира силно, а Саша Лукич успя да отклони с коляно и да намери далечния ъгъл. В 60-ата минута Мунис направи 3:0, когато при разбъркване след корнер успя да бутне топката зад голлинията. 

Почти веднага след това Фулъм стигна и до още едно попадение, което бе отменено за засада. Тотнъм като цяло разочарова с представянето си, като все пак до края Тимо Вернер и Ричарлисон пропуснаха да вкарат от добри положения.