Шефът на съдиите в Англия Хауърд Уеб обясни защо Ливърпул не е получил късна дузпа срещу Манчестър Сити преди 10 дни и мачът завърши 1:1. 

Ситуацията предизвика много полемики, след като дълбоко в добавеното време Жереми Доку атакува топката с високо вдигнат крак срещу Алексис Мак Алистър и въпреки че игра с нея, след това удари с каратистки удар и противника в гърдите. 

Реферът Майкъл Оливър обаче не отсъди нищо, а и ВАР-съдията Стюърт Атуел прие решенито му, въпреки че разгледа положението.  В поредното предаване, в което се коментират спорните съдийски решения, Уеб обясни своя поглед съм ситуацията. 

„Случилото се раздели мненията. Според мен това е ситуация, при която каквото и да бъде отсъждането на терена, ВАР щеше да се съобрази с него и да го приеме. Чува се как Майкъл Оливър обяснява, че топката е между двамата, но е твърде ниска, за да се отиграе с глава. Доку посяга за нея и я докосва, но след това има контакт и с Мак Алистър“ коментира бившият рефер. 

„Мисля, че ВАР щеше да приеме всяко отсъждане, защото не иска да се намесва, когато става въпрос за неясна ситуация. Мисля, че това бе и правилният подход в подобен момент. Все пак става въпрос за много важен мач, в който имаш нужда от абсолютна сигурност, за да се намесиш. Майкъл може би не бе напълно сигурен, но и ВАР няма ясно и очевидно доказателство, за да промени първоначалното отсъждане. Субективно е, но ВАР действа правилно“ добави Уеб.