От Футболната асоциация на Англия обявиха датите и часовете за полуфиналите в турнира за Купата на ФА, които ще се изиграят през следващия месец. 

Мачовете са на „Уембли“, като Манчестър Сити и Челси ще се срещнат в събота, 20 април, от 19:15 българско време, докато Ковънтри и Манчестър Юнайтед ще определят другия финалист в неделя, 21 април, от 17:30. Същият уикенд също така има и мачове от Висшата лига. 

На пръв поглед Червените дяволи имат по-лека задача срещу съперника от Чемпиъншип. Хората на Ерик тен Хаг могат да приключат сезона с трофей, така че ще се борят здраво, след като са и вторият най-успешен тим в надпреварата с 12 отличия, но загубиха последните си 2 финала, като вторият бе през миналата година от градския съперник Сити. 

Сега отново можем  да имаме повторение на този мач, ако обаче Гражданите се справят с Челси, които не успяха да победят на два пъти вече през сезона. Небесносините имат 7 триумфа в турнира, който спечелиха в новата си успешна ера, още през 2011 и 2019, а през 2013-а загубиха финала от Уигън.