Бившият футболист на Ливърпул Джърмейн Пенант призова Гарет Саутгейт да не пуска Джордан Хендерсън в игра в приятелския мач на Англия срещу Белгия.

Ветеранът пропусна поражението с 0:1 от Бразилия през уикенда заради контузия, но ще бъде на линия за проверката с белгийците.

Пенант обаче даде да се разбере, че би искал да види в игра 18-годишния полузащитник на Манчестър Юнайтед Коби Мейну, който влезе от пейката срещу "селесао".

"Да пуснат Мейну като опорен халф, защото той е добър с топката технически“,  каза Пенант, цитиран от talkSPORT и „Webcafe“.

„Той не се страхува да вземе топката, може да напада, може да се защитава, може да подава... Мисля, че това е перфектният сценарий. Искам играчите, които играят на тези позиции, да извлекат най-доброто от себе си. Ако видя Хендерсън, ще хвърля нещо по телевизора. Моля, не правете това. Това не е квалификация, не е европейско, а е приятелска среща. Така че, ако той може да се справи с това и да играе, както играе за Манчестър Юнайтед, това ще е отлично. Хендерсън е ветеран и знаем какво да очакваме. Едва ли ще бъде вълнуващо да се гледа, просто няма смисъл“, заяви още той.