Селекционерът на английския национален отбор по футбол Гарет Саутгейт призна, че е изправен през сложен избор за Евро 2024, предвид проблемите с контузии с наближаването на лятото.

За първи път от Световното първенство през 2018 година Саутгейт трябва да посочи състав от 23 играчи за голям турнир след разширяването до 26 човека заради пандемията от коронавирус.

Но специалистът може да избере дори повече за разширения състав, който ще обяви на 21 май, тъй като се тревожи за евентуални контузии или късното пристигане на ключови футболисти.

Финалната селекция не е нужно да бъде представяна в УЕФА до 7 юни. Попитан колко главоболия ще му донесе връщането на състав от 23 човека, Гарет Саутгейт отговори:

"Определено ще бъде сложно, на първо място заради ситуацията с контузиите. Неизбежно е това да посочим по-широк състав както направихме преди миналото Европейско първенство, въпреки че тогава можехме да изберем 26 футболисти. Има много въпросителни в момента, но събрахме ценна информация за много играчи през тази седмица."