Нюкасъл направи един от обратите на сезона като победи Уест Хям у дома с 4:3. Джордитата изоставаха с 1:3 до 77-ата минута, но спечелиха срещата благодарение на два гола на резервата Харви Барнс. Това е най-късният обрат за победа във Висшата лига с два наваксани гола от 2013 г. насам, когато Рединг навакса 2 гола изоставане, за да победи Бърнли след 82-ата минута на мача.

Александър Исак откри за Нюкасъл в началото с попадение от дузпа. Уест Хям обаче обърна още до почивката, като се разписаха Михаил Антонио след пас на Пакета и Мохамед Кудус след асистенция на Джаред Боуен. Малко след паузата Уест Хям вкара трети гол. Този път Боуен се разписа и изглеждаше, че Уест Хям ще вземе точките.

Но тогава две смени оказаха влияние. За Чуковете се появи Калвин Филипс, а за Нюкасъл - Харви Барнс. Филипс направи втора дузпа за съперника, като изрита Антъни Гордън. Реферът бе извикан на ВАР монитора и отсъди нарушението, от което Исак направи 2:3. Последваха две попадения на Барнс. Първо Исак го изведе зад защитата и Барнс пусна топката покрай вратаря. След това резервата заби невероятен четвърти гол от дистанция за крайното 4:3.