Мениджърът на Брайтън Роберто де Дзерби намекна сериозно, че ще продължи да води Чайките и през следващия сезон. 

Италианецът се справя отлично на южния бряг и привлече вниманието към себе си на грандове като Ливърпул и Байерн Мюнхен. 

Наскоро той отказа да гарантира, че ще остане в Брайтън и обяви, че иска да говори със собственика относно бъдещето си, но снощи слез равенството 0:0 срещу Брентфорд загатна, че вероятно ще остане, като бе много доволен и от факта, че изпълнителният директор Пол Барбър удължи контракта си до 2030-а година. 

„Моята амбиция винаги е голяма и когато казвам нещо, искам да видя подобрение в цялата организация. Желанието ми е клубът да продължи да расте, но и съм наясно, че никой треньор не е по-голям от него“ заяви Де Дзерби. 

„Ако мисля единствено за собствената си работа, тогава няма как да се развиваме и подобряваме като клуб. Целта ми е да бъда важна част от всичко, което се случва и никой не може да промени стила ми на работа“ добави той. 

Под неговото ръководство Чайките за първи път се класираха за евротурнирите, а и през този сезон продължават да се задържат в първата половина на класирането във Висшата лига.