3 мача, 87 изстрела, но нито една победа. Тове е балансът на Ливърпул в срещите срещу големия съперник Манчестър Юнайтед през този сезон. 

След  като през декември двата тима завършиха 0:0 на „Анфийлд“, последва невероятното шоу за ФА Къп през март, спечелено от Червените дяволи с 4:3, за да се стигне и до 2:2 тази неделя пак „Олд Трафорд“. 

Между всички тези мачове има доста общо: доминация, положения, но и пропуснати възможности за хората на Юрген Клоп. Освен това и грешки в дефанзивен план и цели 4 загубени точки в първенството срещу големия опонент. 

Всъщност 87-те изстрела на Ливърпул може би не трябва да бъдат чак такава изненада, след като Юнайтед е допуснал 726 удара към своята врата във всички турнири през сезона, повече от всеки друг отбор от големите 5 първенства. Само през календарната 2024-а в 11 мача от Висшата лига противниците са стреляли 253 пъти. 

В Ливърпул обаче има върху какво да помислят. Те са отборът с най-много изстрели в първенството, като имат 70 повече от Манчестър Сити и 112 повече от Арсенал. Създали са 6 чисти положения повече от Гражданите и 14 от Артилеристите, но са вкарали само 1 гол повече от Сити и 3 по-малко от лондончани. 

Пропуските са наистина много, а липсата на точност  при ударите също е нещо, което трябва да се отбележи. Така например Дарвин Нунес е пропилял 24 от 30 чисти ситуации, които е имал. Луис Диас е с 10 пропуска от 16 такива ситуации. 

При това положение изводът е ясен: Червените трябва да подобрят сериозно ефективността си в оставащите двубои, за да имат шанс да стигнат до титлата в края на сезона.