Илия Груев игра цял мач, но Лийдс не успя да спечели втори пореден мач в Чемпиъншип, след като направи само 0:0 у дома срещу Съндърланд в 42-ия кръг. 

През уикенда тимът падна от Ковънтри, така че загуби 5 точки в тези два мача, което определено наранява шансовете му за директна промоция. 

Лийдс имаше 80% притежание до почивката, но като цяло създаде твърде малко положения. След паузата бяха повечето опасности, но гол така и не падна. 

Така йоркшърци не успяха да излязат начело, като имат 87 точки, колкото и Ипсуич, който играе в сряда с Уотфорд. Лидер е Лестър с 88, но и с мач по-малко. 

Добрите новини за Лийдс бяха свързани именно с Лисиците, които паднаха с 0:1 при гостуването си на Милуол и получиха удар в битката за директна промоция. 

Райън Лонгман вкара страхотния гол в 59-ата минута, когато се разписа с фалцов удар от около 25 метра и така отдалечи Лъвовете на 4 точки от зоната на изпадащите. 

Останалите резултати от деня: Плимут – Куинс Парк Рейнджърс 1:1, Престън – Хъдърсфийлд 4:1, Шефилд Уензди – Норич 2:2, Саутхемптън – Ковънтри 2:1.