Вратарят на Астън Вила Емилиано Мартинес отново се превърна в герой за отбора си, след като спаси 2 дузпи и помогна за победата над Лил в 1/4финалите на Лигата на Конференциите. 

В мача обаче имаше и куриозен момент, след като аржентинецът получи два жълти картона, но не бе изгонен. 

Той първо бе предупреден официално в 39-ата минута, след което отнесе още един заради поведението си по време на наказателните удари. Той обаче остана на терена и спаси решаващата дузпа. 

Оказа се обаче, че специално правило отменя картоните, получени в хода на двубоя, за изпълнението на дузпи. „Жълтите картони и предупрежденията от мача не се пренасят при дузпите, но ако някой играч е бил изгонен по време на сблъсъка, не може да вземе участие в тях. Футболистите и официалните лица от отборите могат да получават жълти или червени картони при наказателните удари“ гласи точка 10.3 от правилника. 

„Наистина не разбирам правилата. При дузпите просто поисках топката да бъде поставена на мястота за изпълнение. Доволен съм обаче, че победихме, защото аз винаги съм работил здраво и в такива моменти не спирам да вярвам“ заяви аржентинецът.