Италианският национал и играч на Тотнъм Хотспър Дестини Удоджи обяви, че сезонът му е приключил след контузия, но все още не е ясно дали ще пропусне Евро 2024. Крайният защитник сам потвърди новината с публикация в профила си в Instagram, където позира в болнична стая заедно с майка си.

"Плановете на сърцето принадлежат на човека, но отговорът на езика е от Господ", написа той. "Контузия доведе до предсрочен край на сезона ми. Това не отнема от това колко съм благодарен на всеки човек, който ме подкрепи през тази година".

На официалния сайт на Тотнъм Хотспър все още не се споменава за контузията, така че не е ясно какъв е проблемът, който е сложил край на кампанията му.

Поради това не се знае колко време ще отсъства и дали ще бъде изключен и от участие в турнира Евро 2024 това лято, където се очакваше да бъде част от състава на Италия на Лучано Спалети.  Според Фабрицио Романо "шпорите" очакват той да отсъства три месеца, което би изключило Удоджи от Еврото.

21-годишният футболист е роден и израснал във Верона, като преминава през академията на Хелас преди трансфер в Удинезе, след което е закупен от Тотнъм за 18 млн. евро през 2022 г., но остава в Удине под наем за още един сезон. През тази кампания той има 30 мача за Шпорите с два гола и три асистенции. Удоджи има три мача за Италия.