Във Висшата лига на Англия се развихри скандал, след като съдия бе обвинен, че е фен на отбор от елита и е свирил неточно срещу негов конкурент. 

От Нотингам обвиниха ВАР рефера Стюърт Атуел при загубата на тима от Евертън  с 0:2, че подкрепя конкурента за спасение Лутън и това му е повлияло. 

От Форест претендираха за 3 дузпи, които обаче арбитърът на терен Антъни Тейлър не отсъди и решенията му бяха ратифицирани и от колегата му, отговарящ за видеоповторенията. 

„Три крайно разорачоващи отсъждания. Не получихме три дузпи, което не можем да приемем. Предупредихме организацията на съдиите още преди мача, че ВАР-съдията е фен на Лутън, но те не го промениха. Търпението ни бе тествано многократно и сега обмисляме варианти какво да предприемем“ написаха от Нотингам в Х. 

Загубата остави Форест на 17-о място, само с точка над конкурента за оцеляване Лутън при 4 оставащи мача. Мнозина от анализаторите обявиха, че до почивката тимът е трябвало наистина да получи 2 дузпи, за които би бил виновен Ашли Йънг, който след паузата имаше нова съмнителна намеса. 

Все пак Джейми Карагър и Гари Невил не приеха коментара на Форест и го обявиха за фенски, макар и да се съгласиха, че съдиите определено не са имали добър ден. 

Бившият рефер Марк Клатънбърг, който работи като консултант в Нотингам, също реагира бурно и определи решенията на колегите си като „шега“.