Куинс Парк Рейнджърс шокира Илия Груев и неговия Лийдс, като срази съперника с 4:0 у дома в мач от предпоследния, 45-и кръг в Чемпиъншип. 

По този начин лондончани пратиха Лестър във Висшата лига, тъй като Лисиците имат 4 точки повече от Лийдс (94 срещу 90), който вече е само с един мач и не може да ги измести.

Йоркшърци ще се борят с Ипсуич за второто място даващо промоция, но имат само точка повече от опонента, който  е и с два мача по-малко, така че шансовете им не са особено добри. 

Кю Пи Ар изигра страхотен двубой и заслужено се поздрави с триумфа, който и на теория му гарантира оставането в Чемпиъншип, тъй като разликата до опасната зона се увеличи на 7 точки. 

Илиас Шаир откри още в 8-ата минута след далечен удар и лек рикошет, а в 22-ата Лука Андерсен удвои, след отличен изстрел по диагонала, който не остави шансове на Илан Мелие. 

След паузата домакините продължиха да играят вдъхновено и в 73-ата минута Линдън Дайкс вкара с глава след корне, а в 86-ата Сам Фийлд оформи разгрома след нов изстрел с глава, за да направи резила на Лийдс пълен.