Атакуващият футболист на Манчестър Сити Фил Фодън официално бе избран за най-добър играч на сезона във Висшата лига. 

Английският национал направи отлична кампания и е в основата на това Гражданите да са на победа от 4-а поредна титла, след като определено бе най-постоянният в техния състав. 

Фодън записа 17 гола и 8 асистенции преди последния двубой утре, като бе използван както на крилото, така и в средата на терена от Пеп Гуардиола и за пореден път демонстрира сериозната си универсалност. 

„Това е постижение, от което съм неимоверно горд. Счита се, че Висшата лига е най-силното първенство в света и за мен е привилегия дори само да бъда номиниран заедно с футболисти, които изиграха толкова силен сезон” заяви Фодън. 

Той бе втори по минути за Сити и направи така, че липсата на Кевин де Бройне да не се усети особено, след  като белгиецът пропусна първите месеци от кампанията. 

За 5-и път поред играч на Небесносините спечели наградата, след като през миналия сезон №1 бе Ерлинг Холанд, за 2021-22 това бе Де Бройне, който взе приза и през 2019-20, а през 2020-21 над всички бе Рубен Диаш. 

Конкуренция на Фодън бяха Ерлинг Холанд, Коул Палмър, Мартин Йодегор, Деклан Райс, Оли Уоткинс, Върджил ван Дайк и Александър Исак.