Саутхемптън разочарова Лийдс и Илия Груев, като го победи с 1:0 в плейофния финал и се завърна във Висшата лига. 

На „Уембли” гол през първото полувреме се оказа решаващ и южняците спечелиха считания за най-скъп мач в историята на футбола. 

Светците остана само един сезон в Чемпиъншип, докато Лийдс ще трябва да прекара поне още година във второто ниво на английския футбол. Груев игра цял мач. 

Ключовият момент бе в 24-ата минута, когато Уил Смолбоун изведе Стюърт Армстронг на чиста позиция, леко вдясно на наказателното поле и нападателят с диагонален изстрела по земя намери далечния ъгъл. Така той наказа Лийдс за 4-и път в 3 мача през сезона. 

Белите опитаха да натиснат, но стигнаха до добра ситуация чак в 84-ата минута, когато удар на Дан Джеймс срещна напречната греда и в крайна сметка радостта остана за Саутхемптън. 

В същото време лошият късмет отново споходи Лийдс, който в историята си вече има 6 загуби в 6 случая, в които е трябвало да премине през плейофите, за да спечели промоция. 

Сезонът за Груев бе много добър, но когато голямата цел не е постигнато разочарованието също ще бъде много голямо за него и за целия клуб.