Както се очакваше Брайтън назначи за нов треньор 31-годишния германец Фабиан Хюрцелер, който подписа за 3 години с Чайките. 

Специалистът спечели  промоция за германския елит със Санкт Паули и се превърна в основна цел на южняците, заменяйки сега на поста Роберто де Дзерби. Така той става най-младият постоянен мениджър в историята на Висшата лига. 

„Изключително съм развълнуван от това, че ставам треньор на Брайтън едн Хоув Албиън. След като говорих с клуба разбрах, че амбициите му са наистина много сериозни. Това е отбор с уникална история и интересна визия за бъдещето, така че съм много доволен, че ще бъда част от този проект“ заяви Хюрцелер. 

„През последните няколко сезона клубът прогресира много сериозно и целта е да продължим да надграждаме над този успех. Ще се насладя на възможността и нямам търпение да се срещна с играчите, екипа и разбира се феновете“ добави той. 

„Още от началото на процеса при избирането на новия ни главен треньор, Фабиан бе сред основните кандидати, след като привлече вниманието ни заради невероятната си работа в Санкт Паули през последните 18 месеца. Той притежава стил, който искаме да въплати и в Брайтън и вярвам, че феновете ни ще се насладят и ще оценят на работата му“ отчете президентът Тони Блум.