Английските футболни легенди и бивши играчи отдадоха почит към починалия вчера Кевин Кембъл. Бившият нападател на Евертън и Арсенал си отиде само на 54 години след заболяване. 

Тръгнал от школата на Артилеристите, футболистът записа повече от 200 участия и 59 гола за лондончани, с които спечели титлата през 1991. След това изкара 3 години в Нотингам, помагайки на тима да влезе в елита, след което последваха 6 сезона при Карамелите, като още в първия бе ключова фигура за оцеляването на тима. Кембъл игра още за Трабзонспор и Уест Бромич, а след края на кариерата  си бе успешен анализатор. 

„Съкрушен съм от новината за смъртта на Кев. Мислите ми са с неговото семейство и приятелите му. Той бе невероятен съотборник и фантастична личност, която ми помогна много в началото на кариерата ми“ написа в „Х“ Уейн Руни. 

Йън Райт публикува няколко архивни снимки заедно с Кембъл от времената им в Арсенал, а друг играч на лондончани от онези времена Мартин Киоун, добави: „Загубихме много специална личност и лъч слънчева светлина в живота си. Почивай в мир приятелю“. 

Според информациите Кембъл е получил удар преди няколко месеца, когато са започнали и сериозните му здравословни проблеми. Той е започнал бързо да слабее, а и един от бъбреците му е отказал да функционира.