Eвертън си осигури още един нов футболист за предстоящия сезон, макар че той не е непознат за клуба и феновете му. 

Джак Харисън се завръща на „Гудисън Парк” под наем от Лийдс за още една кампания, след като през  миналата записа 35 участия и се справи доста добре, вкарвайки 4 гола и давайки 3 асистенции. 

Тома, че Лийдс не успя да спечели промоция за Висшата лига, логично оказа своето влияние върху решението на клуба и играча относно краткосрочното му бъдеще. 

„Страхотно е, че се връщам. Евертън е страхотен клуб, с прекрасни момчета и съм радостен, че започвам с тях подготовката за новия сезон. През миналия се насладих на престоя си, въпреки че трябваше да минем през доста трудности, но всичко завърши добре. Знам, че мога да предложа на отбора доста повече неща и нямам търпение да започна” заяви Харисън. 

Карамелите се надяват този път да не бъдат замесени в битката на дъното, като въпреки финансовите си трудности вече купиха Тим Ироегбунам от Астън Вила, като към Бирмингам пое  и Люис Добин срещу 10 милиона паунда. 

Освен това се счита, че клубът се е договорил и за привличането на Илиман Ндиайе, който ще подпише 5-годишен договор, след като в Марсилия нещата не се получиха за него.