Челси изпусна нелепо Арсенал на "Емиратс" и в крайна сметка с гол в последните секунди на домакините, двата тима врътнаха равенство 2:2.

Това стана в мач от 22-ия кръг на Висшата лига, който със сигурност бе най-интересният и драматичен от началото на сезона, тъй като в него имаше цели 33 положения!

Първото полувреме бе изпъстрено с интересни ситуации, но гол в него не падна и на практика всички попадения бяха след почивката.

Уилшър даде аванс на домакините в 63-ата минута, но четири след това Азар изравни от дузпа. 

Алонсо бе на косъм да се превърне в герой за гостите след гола си в 84-ата минута, но Бейерин възстанови ремито в 92-ата. 

След този мач Челси е трети с 46 точки, а Арсенал е шести с 39 точки. 


Срещата започна изключително динамично и първото полувреме бе изпъстрено от интересни ситуации пред двете врати, като това, което липсваше, бяха само попаденията.

В 14-ата минута Мората се възползва от глупава грешка на Чембърс и излезе абсолютно сам срещу вратаря, но би покрай мрежата.

Секунди по-късно Чех изпревари Мората за една центрирана топка и успя да я улови.

В 20-ата минута феновете на Арсенал поискаха дузпа заради падане на Мейтланд-Найлс в наказателното поле, но реферът си замълча. 

Броени минути след това и Арсенал имаше добър шанс, като след удар на Санчес, Куртоа едва докосна кълбото. То обаче се отби в страничната греда и след това премина през голлинията, но стражът се намеси подобаващо и укроти най-после ситуацията.

В 26-ата минута Лаказет се обърна и отправи добър удар, но Куртоа бе отново на мястото си.

Малко след това Алонсо от страхотна позиция отправи разочароващ удар над вратата. 

До почивката гостите имаха още един шанс, след като Азар направи блестящ рейд и преодоля няколко играчи, а след това остави за Фабрегас. Испанецът обаче стреля доста разочароващо. 

Малко след подновяването на играта Чех спаси удари на Азар и Алонсо и така отърва тима си от чист гол.

В 53-ата минута и Лаказет се озова на добра позиция да вкара гол, но Куртоа бързо излезе и му затвори празното пространство.

Десет минути след това Уилшър с много силен удар от няколко метра вкара топката в горния ляв ъгъл на противниковата врата и даде аванс на Арсенал. 

В 66-ата минута гостите получиха дузпа заради нарушение на Бейерин срещу Азар в наказателното поле.

Зад топката застана именно белгиецът, който успя да реализира и да възстанови ремито. 

В 70-ата минута Мората бе много близо до това да направи обрата в мача пълен, но противников играч скъси ъгъла и испанецът би във външната част на мрежата. 

В 84-ата минута обаче Челси все пак стигна до обрата, след като Алонсо засече прекрасно подаване в наказателното поле с крак и направи обрата пълен. 

В 92-ата минута Бейерин с хубав удар от границата на наказателното поле възстанови равенството. 

До края на мача нямаше повече голове. 

АРСЕНАЛ - ЧЕЛСИ 2:2
1:0 Уилшър 63
1:1 Азар 67 дузпа
1:2 Алонсо 84
2:2 Бейерин 90+2

АРСЕНАЛ: Чех, Мустафи, Чембърс, Бейерин, Холдинг, Йозил, Уилшър, Джака, Мейтланд-Найлс, Санчес, Лаказет (70 - Уелбек)

ЧЕЛСИ: Куртоа, Кейхил, Аспиликуета, Алонсо, Кристенсен, Фабрегас (71 - Дринкуотър), Моузес (56 - Дзапакоста), Азар, Бакайоко, Канте, Мората