Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер сподели, че не разбира тези, които желаят да напуснат "артилеристите". Изказването му е по повод бъдещото напускане на звездата на тима Алексис Санчес. 

Специалистът е на мнение, че 29-годишнят чилиец ще подпише с Манчестър Юнайтед заради пари и е невъзможно да бъде убеден да остане на "Емиратс".

"Животът винаги продължава. Футболен клуб Арсенал е на 130 години, а за това време са си отишли много играчи. Дали животът ще стане по-малко добър? Ще видим, но той винаги продължава. Не мога да разбера тези, които искат да напускат Арсенал. 

Но за 30 години проведени трансфери ти много научаваш за човешките създания. Може би като професионалист това е последният му договор на топ ниво, става дума за важен контракт. Опитахме се да намерим най-доброто от възможните решения. Губим топ играч и аз не отричам това, но ние го губим не без замяна. 

Бъдещето ще покаже, дали това е правилно решение. Не е вярно, че просто губим футболист. Ние и привличаме футболист. И все още сме активни на пазара и се опитаме да намерим решение", каза Венгер.