Арсенал постигна очаквана победа над шведския Йостерсунд с 3:0 като гост и така на практика си гарантира място на 1/8финалите в Лига Европа, правейки реванша в Северен Лондон другата седмица протоколен. 
 
Гостите реализираха два гола още в първата четвърт на мача, не и без помощта на домакините, а след като Йостерсунд пропусна добрите си ситуации, добави още един гол след паузата. Разликата в класите бе очевидна, а Давид Осписа спаси дузпа в добавеното време. 
 
В състава на Арсенал имаше промени, но отборът бе и доста силен, като Мхитарян и Йозил стартираха, а Дани Уелбек водеше атаката, след като Лаказет бе контузен, а Обамеянг няма право да играе в турнира. 
 
Гостите взеха контрола още от началото, като разиграваха спокойно и в 8-ата минута Уелбек стреля неточно с глава. След това изстрел на Мхитарян бе блокиран, но в 13-ата минута лондончани стигнаха до желания гол. 
 
Вратарят Кеита не успя да се справи при един удар на Айоби, който не бе особено труден. Отбитата топка се оказа в краката на Начо Монреал, който от няколко метра нямаше как да пропусне. Това е 5-ият гол през сезона за испанеца, който преди това за 5 години в отбора, бе вкарал само 3 пъти. 
 
След това Мхитарян накара стража на съперника да спасява силния му изстрел, а в средата на първата част Арсенал удвои аванса си. Домакините не успяха на два пъти да изчистят топката, след което Мхитарян центрира, получи се рикошет в Сотирис Папаянопулос и се стигна до втори гол. 
 
Шведският тим стигна до точен удар  на Геро в 28-ата минута, но Оспина лесно се справи. Последва обаче доста сериозен шут на Годос, който стражът на Арсенал изби над гредата. Това бяха добри минути и Годос накара Оспина да прави ново спасяване. 
 
Двубоят стана отворен и Уелбек не бе точен при една ситуация, а първата част завърши с изстрели на Сема и Годос, които бяха доста опасни, но до гол все пак не се стигна и така Арсенал запази аванса си. 
 
Второто полувреме започна без сериозни положения, преди в 58-ата минута Арсенал  да реши всичко с трети гол. Месут Йозил започна всичко, като подаде на Мхитарян вляво, след което получи  обратно и успя да преодолее Кеита с изстрела си. Така германецът се оказа замесен в 8 гола на Арсенал в последните си 7 европейски мача – 5 попадения и 3 асистенции. 
 
Третото попадение до голяма степен ликвидира надеждите на домакините за нещо от сблъсъка и настроението в техния лагер видимо се влоши. Елнени стреля неточно от 25 метра, а Арсенал продължаваше да разиграва спокойно. 
 
За разлика от първото полувреме шведите не направиха нищо в атака след почивката. Дани Уелбек се справи с двама съперници при една ситуация и стреля опасно към далечния ъгъл, но леко встрани. 
 
Мачът вървеше към края си, когато в добавеното време Йостерсунд спечели дузпа. Бейерин не действаше концентрирано и събори изведения на добра позиция Теки. Петерсон застана зад топката, за да изпълни, но Оспина усети ъгъла и с отличен рефлекс отрази удара, за да гарантира сухата мрежа на отбора си. 
 
Йостерсунд – Арсенал 0:3
 
0:1 Монреал 13
0:2 Папаянопулос 24 автогол
0:3 Йозил 58
 
Йостерсунд: Кеита, Мукиби, Папаянопулос, Петерсон, Менса, Едуардс, Нури (46 Хопкът), Сема, Видгрен, Годос, Геро (46 Теки)
Арсенал: Оспина, Бейерин, Чеймбърс, Мустафи, Монреал (72 Колашинац), Елнени, Мейтланд-Найлс, Мхитарян (84 Нелсън), Йозил, Айоби, Уелбек (82 Нкетиа)