Кой ще наследи Арсен Венгер начело на Арсенал? Това се пита футболния свят, след  като французинът обяви, че напуска клуба след 22 години начело на Артилеристите. 

Според букмейкърите ранните претенденти за позицията му са Брендър Роджърс, Карло Анчелоти и бившият играч на лондончани Патрик Виейра, за когото лично Венгер заяви, че може да се справи добре начело. 

Именно шансовете на Виейра са оценени в момента на 2/1, тъй като той е много популярен сред феновете, но пък все още е в началото на мениджърската си кариера. След него е Роджърс със 7/2, като от Селтик вече обявиха, че няма да спират своя наставник, ако той бъде поискан от „Емиратс“. 

Следва Анчелоти с 5/1, а след него са Томас Тухел – 6/1, Йоаким Льов – 8/1 и Луис Енрике – 10/1, като на практика всеки от тях бе спряган за Арсенал в последните години, тъй като се очакваше раздялата да стане по-рано. 

Венгер до момента е водил лондончани в 1228 мача, които могат да станат 1235, ако тимът стигне финала в Лига Европа, като от тях са спечелени 57,3%. Той изведе тима до 17 трофея, от които 10 големи отличия. 11 от купите обаче са спечелени в първите 10 години на работата на французина.