Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер ще напусне поста си в края на сезона, съобщи самият той чрез съобщение на официалния сайт на клуба.

По този начин се слага край на една ера, продължила почти 22 години и донесла на "артилеристите" три титли във Висшата лига, седем купи на Англия и едно участие във финала на Шампионската лига.

Освен това Венгер е и единственият мениджър, завършвал първенството без загуба, като това се случи през сезон 2003/04. Венгер бе назначен начело на Арсенал на 1 октомври 1996 година и води отбора в 823 мача за първенство. "След внимателно обмисляне на ситуацията и след разговори с ръководството на клуба, взех решение, че е дошло правилното време да напусна отбора в края на настоящия сезон", пише 68-годишният Венгер.

"Благодарен съм за привилегията да работя за този клуб и за всички незабравими години. Искам специално да благодаря на екипа си, на играчите, на директорите и на феновете, които правят този клуб толкова специален. Призовавам феновете да застанат зад отбора, за да може той да завърши сезона с високо вдигната глава. На всички, обичащи Арсенал, грижете се за ценностите, изповядвани от клуба. Ще имате моята любов и подкрепа завинаги", пише още Венгер.

През последните години голяма част от феновете на отбора се обърнаха срещу французина, недоволни от незадоволителното представяне на клуба. В момента Арсенал се намира на шесто място в класирането, на цели 33 точки зад водача Манчестър Сити и на 14 зад четвъртия Тотнъм, при оставащи едва пет мача до края на сезона. Единственият шанс на Арсенал да играе в Шампионската лига през следващия сезон минава през спечелването на Лига Европа, където тимът играе с Атлетико Мадрид на полуфинал.