Арсен Венгер всъщност е бил принуден да си тръгне от Арсенал и на практика е уволнен. Това твърди в типичния си стил вестник „Сън“. 

Вчера французинът обяви официално, че след края на сезона напуска Артилеристите и бе засипан с похвали за работата си в клуба, но според английския таблоид това е станало, след като е загубил доверието на собствениците начело със Стан Крьонке. 

Арсен не е искал да си тръгва, но е бил принуден да го направи, като в замяна ще получи 11 милиона паунда неустойка. Това е заплатата за последната година от договора му. 

Изпълнителният директор Айвън Газидис се изказа много ласкаво за Венгер, който не бил доволен от момента на обявяването на раздялата, но нямало как да не приеме, че е по-добре да си тръгне по този начин, отколкото да бъде уволнен след всичко, което е дал на клуба. 

Счита се, че той няма да прекрати кариерата си обаче, като се очаква да проведе разговори с ПСЖ и Монако относно позиции в клубовете, след като е близък до собствениците на парижани, а в Княжеството работи в начолото на кариерата си.