Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер коментира своето решение да напусне поста мениджър на "артилеристите" и упрекна феновете за отсъствие на сплотеност.

"Не съм изморен. Убеден съм, че този клуб е уважаван по целия свят, при това много повече, отколкото вътре в Англия. Нашите фенове така и не можаха да създадат образ на единственото, който аз искам да видя вътре в клуба. Това е много тъжно. Чувствам, че този клуб заслужава уважение.

На мен не ми харесва такава обстановка, която се създаде около нашия клуб. Не ми харесва тази обстановка, която присъства на нашия стадион. Чувството в мача с Уест Хем бе такова, че сякаш присъствах на собственото си погребение.

Мога да говоря много. Нещата в спорта са такива, че ти побеждаваш или губиш, така че вие трябва да се примирите с това, че ще губите мачове и без мен", продължи Арсен. Освен това, спортът е нещо повече, отколкото победите и пораженията. Винаги съм се занимавал с това, как се възприема клубът по целия свят. Как го възприемат децата в Африка, Китай, Америка.

Исках децата, които обичат да играят футбол, да имат мечта, свързана с този клуб. На всички клубове лежи тази отговорност", добави французинът. Не съм обиден и не искам да правя глупави заглавия. не съм обиден на феновете.

Просто чувствам, че отношението ми към клуба е по-важно от мен. Това е всичко, което искам да кажа. Нямам никакви претенции към феновете. Феновете не бяха щастливи и аз мога да разбера това. Моята работа е да ги правя щастливи. За това съм готов да се примира с критиките по мой адрес", каза Венгер.