Мениджърът в оставка на Арсенал Арсен Венгер призна, че е изпуснал да привлече Кристиано Роналдо преди години заради разлика от около 7.5 милиона паунда.

"Най-големият играч, който ние изпуснахме да привлечем е Кристиано Роналдо. Той беше при нас с майка си и бяхме много близо до сделка", коментира Венгер пред официалния сатй на "артилеристите".

"Тогава Манчестър Юнайтед се включи в играта, а по онова време Карлош Кейрош беше техен треньор. Юнайтед игра срещу Спортинг Лисабон, а в този мач Кристиано беше изключителен. И те го привлякоха."

"Само можете да си представите какво щеше да бъде, ако в така имахме Тиери Анри и Кристиано Роналдо. Манчестър Юнайтед беше отпред с Руни, Роналдо и ван Нистелрой. Имаха изключителен отбор, с Гигс и Скоулс в средата."

"Със сигурност историята на Арсенал щеше да се промени поне малко, ако Кристиано беше дошъл при нас. Винаги има нещо, което си можел да направиш по друг начин, но с преговорите е така."

"Ние давахме 4.5 милиона паунда и още провеждахме преговори. Бяхме много близо, защото се срещнахме с агента на играча Жорже Мендеш в Париж. Но Юнайтед предложи 12 милиона паунда - сума, която ние не можехме да си позволим по онова време", добави френският специалист, който напуска Арсенал след 22 години начело на отбора.