Микел Артета има "всички нужни качества", за да бъде мениджър на Арсенал, заяви Арсен Венгер, който напуска лондончаните след 22 години работа в клуба. Според британските медии, именно Артета е основен фаворит за следващ мениджър на отбора, когато постът стане вакантен.

"Той има всички нужни качества за работата и аз вярвам, че е един от фаворитите за нея. Артета беше лидер и обичаше футбола. Той познава клуба, знае какво е важното за него и беше негов капитан", каза Венгер в интервю за beIN Sports.

"Оставям след себе си много хора с богат опит като Стийв Боулд, който има шест години като треньор, и Йенс Леман също. Някои други от екипа ми напуснаха, за съжаление. Артета пък беше и асистент при Гуардиола, а това е показателно", добави французинът.

"Не искам да влияя на решението, защото е много важно ръководството да направи обективен избор. Когато го направят, ще ги подкрепя. Ако бяха потърсили мнението ми, щях да го дам. Те обаче не го направиха и това сваля огромен товар от раменете ми", добави той.