Арсенал - Уотфорд, 1/4 финал за ФА Къп, стадион "Емирейтс", 15.30 часа.

Последните 10 срещи на Арсенал във всички турнири: Общо 4 победи, 3 равенства и 3 загуби. От тях 2 победи, 2 равенства и 2 загуби в последните 6 домакинства.

Последните 10 срещи на Уотфорд във всички турнири: Общо 4 победи, 2 равенства и 4 загуби. От тях 2 победи и 3 загуби в последните 5 гостувания.

В последните 4 директни срещи домакините имат 4 победи, гостите нямат победа и нямат равен мач. На домашния терен на Арсенал имат изиграна само 1 среща, като победители са били домакините.

Прогноза: Арсенал ще хвърли всички сили за победа днес, която ще го класира за полуфиналите на турнира. "Артилеристите" са актуален носител на ФА Къп за последните два сезона и едва ли ще допуснат изненада.

Трябва да се отбележи, че лондончани не се намират в кой знае каква форма този сезон, но пък в турнирните битки показват класа, а в началото на седмицата отнесоха Хъл Сити с 4:0 като гост в 1/8 финалите.

Домакините все още играят на три фронта, но загубите им от Манчестър Юнайтед и Суонзи ги отдалечиха сериозно от Лестър във Висшата лига, а в Шампионската лига почти нямат шансове срещу Барса, преди срещата-реванш идната седмица.

Така този турнир за ФА Къп се явява единствената алтернатива за Арсенал да спечели нещо този сезон. От своя страна Уотфорд се наслаждава на отличен сезон след завръщането си в елита.

"Стършелите" почти сигурно ще избегнат изпадането, като в момента са на 13-о място в класирането и още една победа ще им гарантира елитен футбол и следващия сезон.

При положение, че мястото им в елита е почти сигурно, Уотфорд могат да насочат усилията си към турнира ФА Къп. Момчетата на Кике Санчес Флорес стигнаха до тази фаза на надпреварата след победи над Нюкасъл, Нотингам и Лийдс.

Арсенал няма загуба в турнира вече три години, като за последно падна от Блекбърн. Освен това домакините спечелили последните си шест мача срещу Уотфорд. Арсенал ще хвърли всичко за победа и прогнозираме, че "артилеристите" ще стигнат до трите точки.

Резултат: Арсенал - Уотфорд 3:1