Тотнъм си отмъсти на Арсенал, като го победи с 2:0 на „Емиратс” и го изхвърли от турнира за Купата на Лигата, като се класира за полуфиналите. 

Шпорите показаха добра ефективност и взеха реванш за поражението от големия си съперник във Висшата лига наскоро. Сон и Деле Али вкараха головете, като имаше и неприятен инцидент, тъй като авторът на второто попадение бе ударен с бутилка. 

Артилеристите имаха своите моменти, но нямаха и късмет на няколко пъти, така че това бе разочароващо поражение за състава на Унай Емери. 

И двамата треньори пуснаха солидни състави. За домакините стартираха Торейра, Мхитарян, Рамзи и Обамеянг, а за Шпорите започнаха Ериксен, Деле Али и Сон. Хари Кейн бе на пейката на гостите. 

Мачът започна с две здрави влизания на Роуз и Уинкс, но пък Мхитарян бе този, който във 2-ата минута отклони на близката греда подаване на Джака, но топката мина покрай вратата. 

Артилеристите също демонстрираха обаче агресия и Мхитарян прати Трипиър на земята при едно единоборство. Домакините продължиха да бъдат по-опасния от двата отбора и Айоби подаде отлично на Рамзи, който стреля от движение, но малко встрани. 

Тотнъм отговори с положение пред Ериксен, който обаче притиснат от Мейтланд-Найлс не бе точен. Малко по-късно Мхитарян взаимодейства с Рамзи, излезе на чиста позиция и стреля в близкия ъгъл, но Гацанига бе на място. 

Темпото бе високо и интересните моменти следваха един след друг, но Шпорите бяха тези, които нанесоха първия удар. Гацанига изрита топката напред, която бе отклонена от Лукас Моура към Деле Али. Последна извеждащ пас към Сон и кореецът не остави шансове на Чех с прецизен изстрел. 

Арсенал опита да отговори и в 27-ата минута Обамеянг не съумя да стреля точно към далечния ъгъл. Атаките продължиха и към двете врати и Сисоко стреля много лошо за Тотнъм при една контра. 

Малко преди почивката домакините пропуснаха да накажат грешка в защитата на съперника, след като Гацанига и Дейвис не успяха да изчистят, а веднага след това Рамзи прати топката в гредата и така паузата дойде при аванс за Шпорите. 

След нея Айоби бе затворен при едно свое нападение и не успя да стреля, а гостите отговориха с опит на Ериксен. Хари Кейн също се появи в игра и секунди по-късно изработи втория гол, след като овладя дълга топка от Гацанига и изведе Деле Али, който с много технично изпълнение преодоля Чех с удар в далечния ъгъл. 

Интригата можеше бързо да се върне, но Лаказет стреля в гредата. При 0:2 задачата на Артилеристите стана много тежка, а последва неприятен инцидент, при който Деле Али бе ударен с бутилка хвърлена от трибуните. Той отговори показвайки на феновете на Арсенал резултата. 
 
Последва още една греда за Арсенал, макар и малко случайна след центриране на Обамеянг. В крайна сметка до нов гол така и не се стигна и Тотнъм успя да стигне до сладкия триумф. 
 
Арсенал – Тотнъм 0:2
 
0:1 Сон 20
0:2 Деле Али 59
 
Арсенал: Чех, Мейтланд-Найлс, Сократис, Джака, Монреал, Торейра, Гендузи (65 Нкетиа), Мхитарян (46 Кошчелни), Рамзи, Айоби (58 Лаказет), Обамеянг
Тотнъм: Гацанига, Трипиър, Алдервайрелд, Дейвис, Роуз, Уинкс, Сисоко, Ериксен, Деле, Лукас Моура (58 Кейн), Сон (78 Ламела)