Арсенал постигна 10-ата си поредна домакинска победа във Висшата лига, след като се наложи с 2:0 над Нюкасъл, а това му осигури и трето място в класирането. 

Лондончани бяха по-добрият отбор и продължиха доминацията си срещу Свраките срещу които имат 12 победи в последните 13 двубоя. 

С 63 точки хората на Унай Емери изпревариха Тотнъм и Манчестър Юнайтед, които остават с по 61 точки и продължават битката за топ 4. Предишният път, когато отборът спечели 10 поредни мача на своя стадион бе през сезон 1997-98. 

Нюкасъл се защитаваше добре за дълги периоди от двубоя, но в предни позиции гостите не направиха почти нищо. Все пас 35 точки тимът на Рафа Бенитес е 14-и и е сравнително далеч от опасната зона – на 7 точки. 

В състава на домакините имаше 3 промени, след като Гранит Джака не успя да премине късния фитнес-тест, Лоран Кошчелни също липсваше, а и Пиер-Емерик Обамеянг остана на пейката, след като е бил с температура през уикенда. Вместо тях започнаха Мустафи, Гендузи и Айоби. За Свраките капитанът Джамал Ласелс бе на линия, който замени Федерико Фернандес. 

Началото бе доста приятелско без кой знае какви събития в първите минути. Все пак в 13-ата домакините вкараха, но попадението бе доста спорно отменено. След корнер Айоби отклони и Рамзи се разписа. Реферът обаче видя дърпане от страна на Сократис, което бе доста спорно. Сигналът също закъсня, но гол така или иначе нямаше. 

Арсенал владееше инициативата и средата на терена, но му липсваше острота преди в 30-ата минута лондончаин все пак да отбележат. Лаказет подаде на Рамзи и уелсеца успя да отбележи с първия точен удар в мача, който бе изключително прецизен. 

Веднага след това обаче, домакините едва не се издъниха, след  като Сократис сбърка и Рондон нахлу в наказателното поле и стреля, но Лено успя да избие. Домакините отговориха с опасна ситуация при която Рамзи бе на път да вкара, но Дубравка го изпревари. 

Артилеристите доминираха в края на първата част и в добавеното време Мат Ричи спаси гостите от нов гол. Лаказет стреля и преодоля Дубравка, но Ричи някак си изби с глава и спаси Нюкасъл. 

След паузата домакините продължиха да търсят втори гол, но така и не успяваха да го постигнат, а и добрите ситуации не бяха много. В 65-ата минута Артилеристите поискаха дузпа за игра с ръка на Лежун, но действието бе неволно, така че реферът правилно не отсъди такава. 

Унай Емери пусна Обамеянг, който в 67-ата минута проби по фланга, но пасът му пред вратата бе пресечен от Дубравка. Малко по-късно Йозил изведе голмайстора, който стреля по диагонала в близкия ъгъл, но пак вратарят на гостите бе на ниво. 

Свраките почти не атакуваха и в 83-ата минута всичко за тях свърши. Гендузи подаде висока топка към Обамеянг, който изведе Лаказет и французинът прехвърли излезлия напред Дубравка за 2:0. В ситуацията играчите на гостите оставиха твърде голяма свобода на съперниците и бяха наказани. 
 
Малко след това Лаказет отново вкара, но попадението бе отменено заради спорна игра с ръка на нападателя. Това обаче така или иначе не бе чак толкова важна, защото Арсенал постигна комфортна победа. 
 
Арсенал – Нюкасъл 2:0
 
1:0 Рамзи 30
2:0 Лаказет 83
 
Арсенал: Бено, Мустафи, Сократис, Монреал, Мейтланд-Найлс, Гендузи, Рамзи (67 Елнени), Колашинац, Йозил (84 Мхитарян), Айоби (60 Обамеянг) Лаказет
Нюкасъл: Дубравка, Йедлин, Лежун, Ласелс, Дъмет, Ричи (75 Кенеди), Диаме, Хейдън (67 Ки), Алмирон, Айосе Перес (77 Муто), Рондон