Арсенал не е на кръстопът, обяви директорът Джош Крьонке и защити баща си Стан, който като собственик бе обвинен от феновете в липса на заинтересованост при управлението. 

В отворено писмо 14 организации на привържениците изразиха недоволството си от начина, по който се ръководи клуба и липсата на амбиции и призоваха Крьонке да покаже, че има желание да възроди клуба като го преструктурира и той започне да работи по-добре. Според Крьонке-младши обаче, всичко е наред. 

„Ние разбираме, оценяваме и приемаме опасенията, че нашият клуб не успя да се класира за Шампионската лига, с уважение изразяваме несъгласието си с твърденията, че сме на кръстопът и са необходими промени, тъй като голяма част от тях вече са направени“ се казва в изявление на Джош Крьонке. 

„За последната година променихме традиционния модел на ръководене на клуба с назначаването на Отговорник за футбола и Изпълнителен директор. С идването и на главния треньор Унай Емери продължаваме да развиваме модерна инфраструктура, с която да продължим напред. Дълго време работихме по различен начин и сега промените изискват време“. 

„За нас най-важното е, че разполагаме с необходимите хора, които са на точните позиции, които ще работят заедно в позитивна обстановка и ще ни помогнат да спечелим трофеи както у дома, така и в Европа. Идването на Еду като технически директор е последното парче от пъзела и той се присъединява към Фреди (Люнгберг), Пер (Мертезакер) и Стив (Боулд), които са победители и носят ДНК-то на клуба в себе си“ се казва още в изявлението.