Една от най-големите млади надежди на Арсенал Джо Уилок подписа нов договор за още четири години. 20-годишният полузащитник направи своя дебют за мъжкия отбор през септември 2017 г. срещу Донкастър в турнира за Купата на лигата.

През този сезон Уилок има три мача във Висшата лига. Той беше включен и в националния отбор на Англия до 21 години.

"Това е точно в сърцето и в ума ми ... това е клубът за мен", лаконичен бе Уилок.

Техническият директор Еду каза: "Радваме се, че Джо свърза дългосрочното си бъдеще с нас. Упоритата работа на треньорите и персонала на академията, Джо, семейството му и всички зад кулисите са били ключови за развитието на потенциала му.

Преминаването на младите играчи до първия отбор от академията е важна част от нашия подход. Прогресът на Джо е добър пример за това как искаме да работим в бъдеще. Той прояви упорит труд и решителност да стигне толкова далеч. Нека продължава да се развива и с нетърпение очакваме той да даде голям принос за клуба".

Мениджърът Унай Емери заяви: "Джо е напредна много през последната година. Той е технически силен и показа увереността да поеме отговорност и да играе играта си независимо от ситуацията. С нетърпение очаквам да работя с него, за да му помогна да се развива и да реализира потенциала си"