Гранит Джака може би е изиграл последния си мач за Арсенал, разкри мениджърът Унай Емери. 

Халфът загуби капитанската си лента след скандал с феновете на отбора срещу които използва груби думи и най-вероятно ще бъде продаден през януари. 

Футболистът пропусна последните 3 срещи на лондончани, а няма да играе и днес срещу Лестър, като предстоят нови разговори с него, но най-вероятно периодът му в клуба е приключил. 

„Като треньор аз нося отговорност към отбора и ние се нуждаем от играч като Гранит Джака. Не мога обаче да кажа дали той ще играе повече за Арсенал. Не знам. Времето ще покаже. Ще говоря с него отново след мачовете за националните отбори. Клубът също е във връзка с Гранит и ще видим как се чувства тогава“ заяви Емери. 

„Разговаряхме в началото на седмицата за това как се чувства и каква е настройката му. Работи добре, тренира нормално, но също така ми сподели, че все още не е готов да се върне на терена, така че ще изчакаме. Аз също смятам, че това е правилното действие на този етап. Не трябва обаче да забряваме, че програмата е много натоварена и без него нещата в средата на терена стават сложни“ добави той.