Треньорът на Арсенал Унай Емери получи публична подкрепа от ръководството, но и предупреждение, че резултатите на отбора трябва да се подобрят. 

Две победи в последните 10 мача във Висшата лига увеличиха напрежението върху наставника и се заговори, че може скоро да бъде освободен от поста си. 

Футболният директор Раул Санлехи и изпълнителният бос Винай Венкатешам обаче, изразиха подкрепа за него, на среща с повече от 200 служители на клуба. 

„Ние сме разочаровани както всички останали от резултатите и представянията ни на този етап от сезона. Споделяме яда на нашите привърженици, на Унай и на екипа, че не са на нивото, но което се очаква. Ясно е, че ситуацията трябва да се промени, за да постигнем целите си и ние твърдо вярваме, че Унай е правилният човек за поста, както и хората, които му помагат“ заявиха двамата. 

„Всички работим интензивно заедно, за да преобърнем нещата и сме убедени, че това ще се случи. Никога не приемаме нашата фантастична подкрепа за гарантирана. Надяваме се, че ще останем заедно и ще се справим в тежкия период и заедно ще станем по-силни“ добавиха те.  

Факт е, че представянето на тима се влоши доста през този сезон, а ситуацията около Месут Йозил и Гранит Джака със сигурност не подпомага отбора. Артилеристите обаче са трагични в защита и неубедителни в атака и за това със сигурност отговорността носи Емери.