Арсенал – Айнтрахт, мач от група F на Лига Европа, стадион „Емиратс”, 22:00 часа, съдия Руди Буке (Фра)

Контузен за Арсенал: Себайос
Под въпрос за Арсенал: Бейерин, Колашинац
Контузени за Айнтрахт: Трап, Рус, Де Гузман

Прогноза

Въпреки че се намира под сериозно напрежение, треньорът на Арсенал Унай Емери се очаква да заложи на млад и променен състав за мача срещу Айнтрахт от Лига Европа. Габриел Мартинели, Букайо Сака и Джо Уилок би трябвало да стартират и със сигурност ще бъдат амбицирани да изведат тима до победа. 

Възможно е и Гранит Джака да се завърне, но това, от което лондончани се нуждаят със сигурност е пложигелен резултат, защото напоследък регистрираха серия лоши мачове, което съвсем ядоса техните фенове. 

Емери твърди, че има подкрепата на ръководството, но със сигурност е наясно, че търпението на шефовете също ще се изчерпи, ако тимът продължи по подобен начин, независимо че големите проблеми са в първенството. 

В Европа Арсенал е с 10 точки и с равенство или победа ще си осигури място в елиминациите. Ако белгийския Стандард загуби от Витория това ще се случи дори и при загуба. 

Поражението обаче със сигурност би било нещо много неприятно независимо, че през септември лондончани спечелиха с 3:0 гостуването си в Германия. Сега гостите без съмнение ще търсят реванш, но идват с 3 поредни загуби във всички турнири. 

Навън Айнтрахт също не се справя особено добре напоследък, губейки 4 от последните си 5 визити, което показва, че тимът не е в особено добро състояние, а и по традиция играе трудно на Острова.  

Разбира се германците остават опасен опонент и не трябва да бъдат подценявани. Ентусиазмът на младоците на Арсенал ще бъде нещо позитивно и те биха могли да постигнат победа, но и всякакви други развръзки изглеждат възможни предвид несигурността в защитата. 

Резултат: Арсенал – Айнтрахт 2:2