Арсенал записа 8-и пореден мач без победа във всички турнири, след като в първия мач след раздялата с Унай Емери и под ръководството на Фреди Люнгберг, стигна само до 2:2 на терена на Норич. 

Лондончани на два пъти изоставаха, но стигнаха до точката с попадения на Пиер-Емерик Обамеянг. Защитата им обаче даде доста шансове на Канарчетата, което бе неприятно. 

В крайна сметка Арсенал има 19 точки, но остава на цели 7 от Топ 4. Норич пък е 19-и с 11. 

Фреди Люнгберг направи цели 5 промени в състава на Арсенал от загубата срещу Айнтрахт. Шкодран Мустафи се появи в защитата вместо Сократис. Гранит Джака стартира в средата на терена, Джо Уилок също започна, а Лаказет си партнираше с Обамеянг в нападението. 

Още в 5-ата минута лондончани получиха страхотен шанс, за да открият. Удар на Уилок бе блокиран, но топката отскочи към Лаказет, който бе на чиста позиция, но не успя да стреля добре и Крул отрази. Артилеристите играеха вдъхновено и в 10-ата минута след корнер Мустафи засече, но Ернандес изби от голлинията!

Последва опасен удар на Чеймбърс, преди Канарчетата да шокират съперника и да поведат. Теему Пуки получи пред наказателното поле, обърна се и стреля от неговата граница, а след рикошет в Мустафи, Лено не успя да спаси. 

В 24-ата минута обаче, Арсенал получи дузпа за игра с ръка на Цимерман. Обамеянг стреля лошо и Крул спаси, но след това ударът бе изпълнен отново заради това, че играчи на домакините влязоха в наказателното поле предварително. Този път Оба не пропусна и изравни. 

Последваха по-спокойни минути, преди в добавеното време на първата част Норич да поведе. При нова контраатака Тод Кантуел бе изведен вляво на наказателното поле, след което стреля отлично в далечния ъгъл за 2:1. 

Второто полувреме започна сравнително спокойно преди Арсенал все пак да успее да изравни. В 57-ата минута опит на Мустафи след корнер бе блокиран, но топката се оказа в Обамеянг, който не се поколеба и изравни с прецизен изстрел. 

Защитата на лондончани обаче продължаваше да не играе добре и Маклийн накара Лено да прави важно спасяване. Последва неточен изстрел на Трибул, а и Кантуел пропусна, след като изглеждаше, че трябва да отбележи. 

Теему Пуки също предизвика спасяване от Лено, а след някои спокойни минути в края и двата тима имаха няколко положения, като Лено отново направи важно спасяване, а в добавеното време опит на Торейра бе блокиран.    

Норич – Арсенал 2:2

1:0 Пуки 21
1:1 Обамеянг 29 дузпа
2:1 Кантуел 45+2
2:2 Обамеянг 57

Норич: Крул, Аарънс, Байръм, Годфри, Цимерман, Ернандес, Кантуел (83 Буендиа), Трибул, Маклийн, Амаду, Пуки
Арсенал: Лено, Чеймбърс, Мустафи, Луис, Колашинац, Джака, Гендузи (78 Сака), Уилок (69 Торейра), Йозил, Лаказет, Обамеянг