Микел Артета очаквано бе доволен, след като Арсенал стигна до 2:2 с Челси, макар и да игра дълго време с човек по-малко. 

Давид Луис бе изгонен, след като събори Тами Ейбрахам изведен на чиста позиция от съотборника му Шкодран Мустафи. Жоржиньо вкара отсъдената дузпа, но след почивката Габриел Мартинели изравни. Сесар Аспиликуета изглеждаше, че ще донесе победата на Сините преди Ектор Бейерин да реализира с отличен удар по диагонала. 

„Горд съм от отбора. Момчетата показаха устойчивост, дух, характер и се бореха до последно. Във футбола се случват грешки, но футболистите трябва да могат да помогнат на този, който е сбъркал и точно това се случи“ заяви Артета. 

„Още на почивката усещах тяхната вяра, че могат да се върнат в двубоя. Признавам, че не очаквах Ектор да реализира с левия крак, но естествено съм много доволен. В отбора има много млади играчи и случилото се в този мач ще им донесе отличен опит. Те вече знаят, че ако вярваш и се разваш, във футбола всичко може да се случи“ добави испанецът като призна, че е планирал смяна на Мартинели още през първото полувреме. 

„На няколко пъти исках да го заменя, тъй като изглеждаше, че има схващания, но в следващия момент той отново спринтираше. В крайна сметка да играеш на този стадион, с човек по-малко и срещу един от най-добрите защитници във Висшата лига, какъвто е Аспиликуета, за това е нужен кураж“ изтъкна Артета, който разкри, че след изгонването на Давид Луис умишлено не е направил дефанзивна смяна, за да види как ще отговори отбора му.