Арсенал - Нюкасъл, мач от 36-я кръг на английската Висшата Лига. Стадион "Емиратс", начало 22.00 часа.

 

Групата на Арсенал:

Вратари: Шчесни, Фабиански,
Защитници: Саня, Мертезакер, Косиелни, Монреал, Вермаелен, Дженкинсън
Полузащитници: Артета, Фламини, Йозил,  Рамзи, Касорла, Росицки, Окслейд-Чембърлейн, Шелстрьом
Нападатели: Жиру, Подолски, Саного, 
 
Контузени: Уилшър,  Уолкът, Диаби, Гибс, Гнабри
Извън групата: Бендтнер

 

ПРОГНОЗА: Арсенал посреща Нюкасъл в последния мач от 36-я кръг на английската Висша Лига.

Срещата е от много по-голямо значение за домакините, които преследват класиране в Топ 4 и поредно участие в Шампионската Лига. Те ще са окуражени допълнително от загубата на Евертън в събота.

Така победа днес ще ги приближи само на три точки от бетониране на 4-то място и спестяване на нервни мигове в последния кръг. Това от своя страна ще помогне допълнително за по-бързото пренасочване на вниманието към финала за Купата на Англия, който ще се състои седмица след края на първенството.

Нюкасъл от своя страна няма за какво да се бори, тъй като се намира твърдо в средата на таблицата. Спокойствието на "Свраките" се отразява и на моментната им форма, тъй като те имат 5 поредни загуби.

Те съвпаднаха и с наказанието на мениджъра Алън Пардю, който пропусна последните 7 мача заради удара с глава срещу Дейвид Мейлър. Сега той ще се завърне на резервната скамейка, но надали това ще помогне много на тима му.

Той трябва да се справя без нападателите Папис Сисе и Люк де Йонг, както и без звездата Хатем бен Арфа. За Арсенал няма нови контузени футболисти, като Томас Вермаелен ще се завърне в състава.

В директните мачове между двата тима Арсенал има сериозно предимство и спечели 4 поредни победи срещу Нюкасъл, а вече 6 поредни мача няма загуба. Преди година пък бе и зрелищната победа със 7:3.

Като добавим към това и много стабилното представяне на тима на Венгер като домакин, който няма загуба у дома от първия кръг, то Арсенал е категоричен фаворит за победата.

Резултат: 3:1