Арсенал поднесе огромно разочарование на феновете си, след като падна с 1:2 от Олимпиакос след продължения у дома и напусна Лига Европа на 1/16финалите. 

Общият резултат е 2:2, но заради двете попадения, които гръцкият тим реализира в Северен Лондон, отборът от Атина продължава в следващия етап от надпреварата. 

Гостите заличиха изоставането си през второто полувреме и макар и в продълженията домакините да изравниха, късен гол прати състава от Балканите напред. 

Началото бе спокойно без положения пред двете врати, което не се хареса на Микел Артета. Едва в 12-ата минута лондончани създадоха напрежение пред вратата на съперника, но удари на Джака и Пепе бяха блокирани.
 
Впоследствие отново нямаше ситуации преди в 19-ата минута Мустафи да спре Цимикас с важна намеса. Малко след това Пепе се измъкна зад защитата, но бе съборен от Ба малко пред пеналта. Футболистът на Олимпиакос се размина само с жълт картон.
 
Лондончани продължаваха да действат търпеливо, но им липсваше острота, което не се харесваше на феновете им. Бухалакис стреля силно за гостите, но Мустафи блокира шута. Последва ситуация и за Камара, който обаче вместо да подава реши да стреля по диагонала, но неточно.
 
В 39-ата минута домакините реализираха, но попадението правилно бе отменено поради засада. Последва удар на Ел Араби от гостите, с който Лено се справи и така паузата дойде при 0:0.    

Малко след почивката обаче, лондончани бяха шокирани. Гръцкият тим заигра по-добре и в 53-ата минута след корнер на Валбуена, Сисе остана непокрит и отбеляза, за да изравни резултата от двата мача.
 
В следващите минути Лено на два пъти спаси домакините, като първо изпревари Ел Араби и изчисти, а след това се справи с изстрел на Цимикас. Това бяха нервни моменти на „Емиратс”, след като Артилеристите не правеха нищо креативно в атака, но поне установиха контрол върху топката.
 
Все пак в 77-ата минута Лаказет някак си не успя да вкара, когато с глава стреля неточно, малко след това Пепе накара вратаря Жозе Са да прави солидно спасяване. Последва още един неточен шут на френския нападател, а и Давид Луис не бе точен, което прави мача в продължения.  

В първото от тях лондончани пак трудно създаваха ситуации, като най-доброто положение бе за гостите, но в ситуацията Гаспар не успя да стреля. В 108-ата минута обаче, късметът покри домакините, след като Масурас отправи много опасен фалцов изстрел, но топката кацна върху напречната греда. 

Все пак в 113-ата минута Артилеристите ликуваха, а героят бе очакван – Пиер-Емерик Обамеянг. Йозил центрира отдясно, топката не бе изчистена, а отклонена и нападателят със страхотен ножичен удар я прати в мрежата! Страхотен гол за 1:1. 

Изглеждаше, че това ще бъде достатъчно за място в следващия етап, но в 119-ата минута шокът за домакините дойде. След корнер топката бе изчистена, но последва ново центриране и Ел Араби се измъкна зад защитата, за да засече в мрежата и да донесе успеха на своя тим!

Драмата щеше да стане пълна дълбоко в добавеното време, когато след една изчистена топка и рикошет топката се оказа на крака на Обамеянг, но той от чиста позиция стреля встрани и така радостта остана за Олимпиакос. 

 

Арсенал – Олимпиакос 1:2
 
0:1 Сисе 53
1:1 Обамеянг 113
1:2 Ел Араби 119
 
Арсенал: Лено, Бейерин (84 Уилок), Мустафи (103 Сократис), Луис, Сака, Себайос (72 Торейра), Джака, Пепе, Йозил, Обамеянг, Лаказет (106 Мартинели)
Олимпиакос: Са, Елабделауи, Ба, Сисе, Цимикас (114 Ловера), Бухалакис, Камара, Гилерме (), Ранджелович (77 Масурас), Ел Араби, Валбуена (86 Гаспар)