Нападателят на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг ще напусне клуба само в случай, че за него пристигне подходяща оферта, пише вестник "Сън". 

Габонецът е обвързан с клуба до 30 юни 2021 година, но не крие желанието си да смени обстановката. Голямата му мечта от години е да носи екипа на Реал Мадрид, но той така и не получава покана от "белия балет".

Така втори вариант пред него е Барселона, но пък за каталунците Оба е едва трети или дори четвърти избор. С оглед продължителността на контракта на нападателя пък едва ли ще се появи клуб, който ще предложи прилична сума на "артилеристите" за правата му.

Очаква се офертите за 30-годишният голаджия да бъдат от сорта на 20 милиона паунда, ако изобщо такива бъдат пратени. Така почти сигурно Обамеянг ще остане на стадион "Емиратс" и следващия сезон, което означава, че той може да напусне без пари догодина.

Пиер-Емерик беше свързван през последните седмици също така с Манчестър Юнайтед, ПСЖ и Интер, но нито един клуб не го е пожелал официално към този момент.