Защитникът на Арсенал Давид Луис пое вината за загубата от Манчестър Сити снощи с 0:3, правейки кошмарен двубой. 

Бразилецът влезе от пейката в 24-ата минута, но за 25 минути игра успя да направи серия грешки, като първо не изби топката при първия гол, а малко след паузата направи дузпа и получи червен картон, като бе изгонен и това обрече отбора му на поражение.  

„Аз съм виновен, не отбора. Мисля, че играхме добре, дори и с 10 души и момчетата свършиха наистина прекрасна работа, но аз ги провалих“ заяви разочарован бранителят. 

„Мое бе решението да продължа да играя и да остана. Може би трябваше да реша друга в последните два месеца. Всичко бе заради договора ми. В крайна сметка сега аз нося вината за загубата“ добави той. 

„Не искам да се оправдавам. Желанието ми е да бъда тук и затова продължавам да тренирам здраво и се опитвам да помогна. Затова и сега казах на момчетата, че няма нужда никой от тях да говори, аз ще бъда този, който ще го направи. Желанието ми е да остана в Арсенал“ каза още Луис, чийто договор с лондончани изтича след седмици. 

Бразилецът стана първият от Карл Дженкинсън през 2015-а, който е изгонен, прави дузпа и грешка водеща до гол на противника. Общо за сезона Луис е предизвикал 4 дузпи, с което се изравнява с Жозе Фонте, Гари Колдуел, Ибрахима Сонко, Клаус Лундеквам, Кен Монкау и Люк Найхолт.